İçli Köfte

23 Eylül 2008 Salı
Posted by Editör

Dış Malzeme: 1 kilo yağsız kıyma, 1 kilo ince bulgur. 1 kaşık tuz, 1 kaşık karabiber İç Malzeme: 1 kilo yağlı kıyma, 1 kilo kuru soğan, 1deste maydanoz, 1 deste reyhan, 1 kaşık pul biber, 1 kaşık kara biber, 1 kaşık tuz
YAPILIŞI:
1 kilo yağsız kıymaya bir bardak su ilave edilir. Tuz katılır.Suyu kuruyuncaya kadar katılır. Bir paket yağ konur.yağ eriyip köpürünceye kadar karıştırılır.Bir kilo kuru soğan alabildiğince ince kıyılır.Kıymaya katılır. Tekrar karıştırılır.Soğan pembeleşince maydanoz, reyhan,karabiber, pul biber konur,iyice karıştırıldıktan sonra ateşten alınır.Soğumaya bırakılır. İyice donması beklenir. Öte yandan robotla çekilmiş bir kilo yağsız kıyma , bir kilo ince bulgur, bir kaşık tuz bir kaşık karabiber katılıp karıştırılır. Bir saat yoğrulur, yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, içleri oyulur, donmuş kıyma küçük parçalara ayrılır, içleri doldurulur, tekrar yuvarlanıp kapatılır. Yaklaşık yüz köfte çıkar, salçalı kaynar suda 25 dakika haşlanır, servise sunulur.

0 Yorum(lar):