Ekmek Aşı

23 Eylül 2008 Salı
Posted by Editör

Malzeme: Bayat tandır ekmeği(Kurumuş ekmek)2 Patates4 Baş kuru soğan2 Domates2 Yeşil biber1 Kase kavurma2 Yumurta1 Kaşık salçaYarım paket yağ,yeterince tuz-kırmızı biber-karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağ kavurma konur.Dört baş kuru soğan iri doğranır.soğan pembeleşince iki patates yeşil biber doğranır.Biber kızarınca domates,salça,kırmızı biber konur.İki dakika karıştırılır.istenilen miktarda su konur.patatesle pişinceye kadar kaynatılır. Yumurta ile çırpılıp karıştırılır.Beş dakikada yumurtayla pişer.Derin bir kapta ekmekler küçük doğranır . Hazırladığımız harçtan iyice ıslatacak kadar serpilip sıcak servis yapılır. KAĞIT KEBABI İlk olarak etin biftek veya pirzola şekline getirilmesi sağlanır.Daha sonra bir tam gazetenin içine bir tabaka yağlı kağıt serilerek, et sıra sıra yeterli tuz ve baharatı atılarak dizilir.Akabinde kağıt çift taraflı olarak hava almayacak şekilde katlanarak iple sarılıp fırına konur ve pişmeye bırakılır.En az 2,5-3 saat fırında bekletilir ve daha sonra servise sunulur.NOT: Buharlı fırında pişmesi daha leziz olmasını sağlar.

0 Yorum(lar):