Haşıl
23 Eylül 2008 SalıPosted by
Editör
0 Comments
Bulgur suda çorba gibi pişirilir. Biraz un ilave edilerek karıştırılır. Pekmez gibi kıvamım bulup katılaşınca tenceresi ateşten indirilir . Genişçe bir kapta ortası hafifçe çukurlaştırılarak azar azar ayran ve tereyağı dökülerek yenir. LOBBİK Bulgur suda haşlanır. Üzerine biraz un ilave edilir . Portakal büyüklüğünde ortası delik 5-6 yuvarlak yapılır . Yeniden kaynamakta olan suya bırakılır. Piştikten sonra sudan çıkarılan yuvarlak küp şeker büyüklüğünde doğranır . Üzerine sarımsaklı hafifçe tuzlu ve sıcak ayran ile tereyağı dökülerek sofraya indirilir. Lobbiklerin içinde piştiği su dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Reklamlar
Öğretmen | Özel Ders | Matematik | Fizik |Kpss | Üds | Sergi | Mp3 | Bal | Sayısal Dersler | Html - Php | Seçimler | Anket |Film | Fizikçi | Karer | Kareronline | Video | Kitaplık | Linkler | Kadıköy | Fazıl Hüsnü Dağlarca |Ahmet Arslan | Cemil Koçgün | Metin Kemal Kahraman | Mikail Arslan | Denbej Şakiro | Mehmet Atlı | Yeni Albümler | Evrensel Müzik | Gün Sancısı | Aşk-ı Memnu | Kiğı | Edebiyat Dergisi | Link & Reklam