Haşıl

23 Eylül 2008 Salı
Posted by Editör

Bulgur suda çorba gibi pişirilir. Biraz un ilave edilerek karıştırılır. Pekmez gibi kıvamım bulup katılaşınca tenceresi ateşten indirilir . Genişçe bir kapta ortası hafifçe çukurlaştırılarak azar azar ayran ve tereyağı dökülerek yenir. LOBBİK Bulgur suda haşlanır. Üzerine biraz un ilave edilir . Portakal büyüklüğünde ortası delik 5-6 yuvarlak yapılır . Yeniden kaynamakta olan suya bırakılır. Piştikten sonra sudan çıkarılan yuvarlak küp şeker büyüklüğünde doğranır . Üzerine sarımsaklı hafifçe tuzlu ve sıcak ayran ile tereyağı dökülerek sofraya indirilir. Lobbiklerin içinde piştiği su dökülür.

0 Yorum(lar):