Glorik Çorbası
23 Eylül 2008 SalıPosted by
Editör
0 Comments
İnce bulgur , kıyma ve un birbirine karıştırılarak hamur haline getirilir . Bilye gibi yuvarlaklaştırılır. Ocakta kaynamakta olan ayranlı suyun içine dökülür. Kaynadıktan sonra üstüne yağda kızartılmış toz biber anık dökülür. Ateşten indirilerek kaplara doldurulur . Et bulunmadığında sadece bulgur ve un ile hamur yapılır ve lahana turşusu içinde pişirilir . Turşu kışın olduğundan bu çorbaya Kış çorbası da deni.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Reklamlar
Öğretmen | Özel Ders | Matematik | Fizik |Kpss | Üds | Sergi | Mp3 | Bal | Sayısal Dersler | Html - Php | Seçimler | Anket |Film | Fizikçi | Karer | Kareronline | Video | Kitaplık | Linkler | Kadıköy | Fazıl Hüsnü Dağlarca |Ahmet Arslan | Cemil Koçgün | Metin Kemal Kahraman | Mikail Arslan | Denbej Şakiro | Mehmet Atlı | Yeni Albümler | Evrensel Müzik | Gün Sancısı | Aşk-ı Memnu | Kiğı | Edebiyat Dergisi | Link & Reklam