Kömbe
23 Eylül 2008 SalıÇok sevilen , bayram ve düğünlerde en çok pişirilen, misafirliklerde yedirilen, adaklarda dağıtılan yemektir.Köse buğdayı unu hamur yapılarak iyice yoğrulur . Yuvarlak yapılarak ocakta iyi ısıtılan sacın altına atılır. Sacın üstünde ateş yakılır. Kendi halinde pişmeye bırakılır . Piştikten sonra sıcakken üst kabuğu alınır. Yumuşak orta kısmı çıkarılarak ufaltılır. Sonra kap içindeki kendi kabuğu içine boşaltılır .Kenarlara hafifçe ısıtılmış az tuzlu ayran dökülür. En üst kısmada tereyağı dökülür. Aile sofranın etrafına toplanarak ayran , turşu veya kompostoyla birlikte yerler. kömbenin diğer bir çeşidi de etli yapılanıdır. 7-8 kat yufka ekmek açılır . Yufkaların arasına kavurma , doğranmış soğran ve anık koyulduktan sonra saf altına yerleştirilir .Piştikten sonra bıçakla doğranarak yenilir.